Halı Yıkamacı Açmak İçin KOSGEB Desteği nasıl alınır? Halı yıkamacı açmak için KOSGEB ’ten destek paketlerine başvuruda bulunarak, 150 bin TL’ye kadar hibe ve kredi alma şansına sahip olabilirsiniz.
Türkiye’de faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler için destek sağlayan bir kurum olan KOSGEB, yeni girişimcilerin iş planlarını hayata geçirebilmeleri, işletme sahiplerinin işlerini büyütebilmeleri için farklı alanlarda hibe, kredi ve faiz destekleri sunmaktadır.
KOSGEB desteklerinden faydanılabilmesi için;
- 18 yaşının doldurulmuş olması,
- C vatandaşı olunması,
- Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmış ve Girişimcilik Sertifikası alınmış olması,
- İşletmenin fiilen açılmış olması,
- Başvuruda bulunulacak olan sektörün, KOSGEB tarafından desteklenen sektörler listesinde yer alması ve bir NACE koda sahip olması,
- Başvuruda bulanacağınız sektör ile ilgili bir iş planı hazırlanması gerekmektedir.
KOSGEB Desteklerine Halı Yıkama Sektörü İçin Başvuru Yapılabilir mi?
KOSGEB tarafından desteklenen sektörlere ait bir liste bulunmaktadır. KOSGEB desteklerine başvurmadan önce, başvurmak istediğiniz sektörün listede olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Listede yer almayan ve NACE kodu olmayan iş kolları için destek verilmemektedir.
Halı yıkama işletmesi açabilmek için KOSGEB desteklerine başvuruda bulunabilirsiniz. Halı yıkama iş kolu ile ilgili listede bir NACE kod bulunmaktadır. KOSGEB halı yıkama NACE kodu 96.01.02’dir ve açıklaması ‘Halı ve kilim yıkama hizmetleri’ olarak geçmektedir. Halı yıkamacı açmak istiyorsanız bu NACE kod ile KOSGEB desteklerine başvuruda bulunabilirsiniz.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir, Nasıl Başvurulur?
KOSGEB tarafından herkese açık ve ücretsiz olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, destek paketlerine başvuruda bulunabilmek için ön şartlar arasında yer almaktadır. KOSGEB eğitimleri farklı dönemlerde ve illerde yapılmakta olup eğitimler ile ilgili duyurular kurumun resmî web sitesi üzerinden yapılmaktadır.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin amacı girişimcilik kültürünün gelişmesi, daha başarılı işletmeler kurulması, iş kurma ve yürütüme faaliyetlerinde bilgi ve deneyim kazandırılmasıdır. Eğitim sonunda ilgili kişiye Girişimcilik Sertifikası verilmektedir. Eğitim süresince kişilere KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır, işletme kuruluşu nasıl yapılır, işletmenin var olma sürecinde girişimcinin sorumlulukları ve yapması gerekenler hakkında bilgiler verilmektedir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitim için başvuru ve kayıt işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bulunduğunuz ilde eğitimlerin ne zaman verileceğini, KOSGEB resmî web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Duyuru yapıldıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/kosgeb-uygulamal-giriimcilik-eitimi-bavurusu-2727 adresine giriş yaparak, kaydınızı yaptırabilirsiniz. Toplamda en az 32 saat süren eğitimler, KOSGEB iş birliği ile;
- KOSGEB İl Müdürlüklerinde,
- Valiliklerde,
- İŞKUR İl Müdürlüklerinde,
- Belediyelerde,
- Kaymakamlıklarda,
- Kalkınma Ajanslarında verilebilmektedir.
KOSGEB Halı Yıkama Projesi Nasıl Hazırlanır?
KOSGEB halı yıkama projesi 2018 yılı başvurunuz için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Öncelikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayıp, sertifikanızı almış olmanız gerekmektedir.
- Ardından işletmenizin açılışını yapmalısınız. KOSGEB desteklerine başvuruda bulunabilmek için mutlaka vergi levhanız olmalıdır.
- kosgeb.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler menüsünden veri tabanı kaydınızı oluşturmalısınız. ‘KOSGEB’e ilk başvuru’ seçeneğine giriş yaparak, işletmenizin kayıt işlemini tamamlamalısınız.
- Akabinde işletmenizin KOBİ vasfı taşıyıp taşımadığına dair yapılacak olan inceleme için KOBİ beyannamesini doldurmanız gerekmektedir. KOBİ beyannamesini E-Devlet sistemi üzerinden doldurmanız gerekmektedir.
- Beyannamenizi doldurduktan sonra KOBGEB uzmanları tarafından inceleme yapılmakta olup mevzuata uygunluğu kontrol edilmektedir.
- Beyanname kontrolünüz olumlu sonuçlandıktan sonra sisteme giriş yaparak iş planını online olarak doldurmanız gerekmektedir. Halı yıkama fabrikası KOSGEB iş planı örneği ve taslaklarına internet üzerinden ulaşabilir ve fikir edinebilirsiniz.
- İş planınızı oluşturup başvurunuzu tamamladıktan sonra, maksimum iki ay içerisinde başvuru sonucunuz bildirilecektir.
- Olumlu sonuçlandığı takdirde halı yıkama işletmeniz için 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar kredi seçeneğinden faydalanabilirsiniz.