Sübvansiyonlu Kredi

Sübvansiyonlu Kredi, halkın büyük bir kısmının hakkında fikir sahibi olmadığı bir konudur. Sübvansiyonlu kredinin ne anlama geldiğini bilmeyen girişimcilerin, bu kadar çok kredi seçenekleri arasında kafası karışmaktadır.



Sübvansiyonlu Kredi

Bu da, yeni bir girişim için finansal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için bir sorun teşkil etmektedir. Bu yazımız aracılığı ile sübvansiyonlu kredinin ne anlama geldiğini ve diğer ihtiyaç kredilerinden hangi yönleriyle ayrıldığını öğreneceğiz. Vatandaşlar da, tüm bu bilgiler ışığında ihtiyaç duyduğu kredi türüne çok kısa bir zaman içinde ulaşabilecek.



Sübvansiyonlu Kredi Nedir?

Sübvansiyonlu kredi, Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan tüm üretici ve tüketici topluluklarının yapmış olduğu girişimlere sağlanan mali destektir. Bu mali desteğin, diğer ihtiyaç kredilerinden en büyük farkı, herhangi bir geri ödeme talep edilmemesidir.

Bu nedenle, ihtiyaç halinde sübvansiyonlu kredi ’ye başvurmak son derece yararlı bir harekettir. Bu geri ödemesiz maddi destek imkânına nasıl sahip olacağınızı henüz bilmiyorsanız merak etmeyin, sübvansiyonlu kredi sahibi olmak son derece basittir. Sübvansiyonlu kredi nedir sorusuna cevap verdiğimize göre, bunun için yerine getirmeniz gereken şartları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.



Sübvansiyonlu Kredi Üretimi Nasıl Destekler?

Sübvansiyonlu kredi, sağladığı imkanlarla ülkenin üretimini hatırı sayılır ölçüde destekler. Sübvansiyonlu Kredi kullanarak yeni bir iş kuran veya mevcut işini büyüten girişimciler elde ettiği gelir ile ülke ekonomisine katkıda bulunur. Bunun yanında sübvansiyonlu kredi imkanlarıyla işini kuran vatandaşın elde ettiği ürün ve projelerle uluslararası piyasada kendine yer bulma ihtimali de artar. Sübvansiyonlu kredinin üretimi nasıl desteklediğini kısaca beş madde ile kolayca açıklayabiliriz.

  • Üretilen her mal başına yardım sağlayarak
  • Vergi muafiyeti konusunda avantaj sağlayarak
  • Maliyeti düşürmek için mallara ucuz girdi sağlayarak
  • Üreticiye düşük faizli ve faizsiz kredi seçenekleri sağlayarak
  • İhracatı desteklemek için döviz girdisi başına ödemeler yaparak

Tüm bu imkânlarla birlikte sübvansiyonlu kredi üretimini destekler ve arttırır. Girişimcilerin en büyük dostu olan bu sübvansiyonlu kredi miktarını nasıl hesaplayacağınızı ve ödemelerin nasıl yapılacağını öğrenmek için yazının geri kalanını okumanız yeterli.



Sübvansiyonlu Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Sübvansiyonlu kredilerin yaptığı bir diğer kolaylık da, devletin vermiş olduğu kredi desteklerindeki faiz oranlarını kaldırmaktır. Bu yolla, almış olduğunuz kredilerdeki korkunç faiz oranlarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Sübvansiyonlu kredi seçeneklerinden dilediğinizi kullanarak işinizin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz.

Alacağınız bu sübvansiyonlu krediyi hesaplamak da son derece kolay. Sübvansiyonlu kredinin en çok kullanıldığı alan tarımdır. Eğer siz de sübvansiyonlu tarım kredisi almak istiyorsanız hesaplamaya dair dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:



  • Aldığınız kredideki indirim oranları kademeli olarak uygulanmaktadır.
  • Bankacılık kanunu tarafından risk grubu olarak belirlenmiş işletmelerin kullanmak istedikleri toplam krediler kredi üst limitini hiçbir şekilde aşamaz.
  • Hâlihazırda var olan bir işletme satın alınacağı zaman, satın alınacak olan işletmenin kredi oranları ve indirim oranları dikkate alınmalıdır.
  • Birden fazla kez kredi talebinde bulunan girişimcilere verilecek kredi toplamları en yüksek kredi limitine sahip ürüne göre belirlenir.

Eğer, sübvansiyonlu krediyi, devlet kurum ve kuruluşları yerine bankalardan temin etmek istiyorsanız da birkaç seçeneğiniz var. Ziraat Bankası sübvansiyonlu krediler, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı sektörü, kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği, su ürünleri sektörü gibi alanlarda destek sağlamaktadır.

Ziraat bankasının bu konudaki kredi desteği üretim yapacağınız alana göre değişiklik gösterse de, 12 500 000 Türk Lirası üst sınırında kredi verebilmektedir.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR