Yem kredisi tarım ve hayvancılık alanında en çok tercih edilen kredilerden biri olma özelliğini taşır. Hayvancılık sektöründe iş yapan kişilerin yem maliyetini karşılamak için çektiği krediye yem kredisi denir. Bu krediye herkes başvuramaz. Krediyi alabilmek için hali hazırda hayvancılık yapıldığının belge ile kanıtlanması gerekiyor. Aksi takdirde kredi haklarından yaralanamazsınız.
Yem Kredisi 2018 Şartları
Yemler üç grupta incelenir. Bunlar:
- Besi yemleri
- Kuzu, Buzağı yemleri
- Süt yemleri(koyun ve manda)
Ziraat Yem Kredisi 2018 Nasıl alınır?
Çiftçi bankası olma özelliği taşıyan Ziraat Bankasından şartlarını yerine getirdiğiniz takdirde kolaylıkla yem kredisi alabilirsiniz. Bu kredi sayesinde küspe, gübre, arpa, tohum gibi hayvanların beslendiği besinleri satın alabilirsiniz. Bu krediyi alabilmek için öncelikle çiftçi kayıt sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Ardından kredi sicilinizin de temiz olması gereklidir. Ziraat Bankası Yem Kredisi 2018 fırsatlarından yaralanmak isteyenler şubeler aracılığı ile başvuru da bulunabilirler.
- Küçükbaş hayvan başına: 200 TL
- Süt hayvancılığı için: 1.000 TL
İş Bankası Tarım Kredisi Özellikleri
İş Bankasına özel İmece Kart, tarımsal faaliyetlerde gereksinim duyulan mazot, yem,gübre, zirai ilaç, tohum ve tarımsal ekipman gibi ihtiyaçlarda kullanılmak maksadıyla, tarımsal kredinin kullanımını sağlayan bankamatik karttır. Bu kartın Avantajları ise;
- Bu kart sahibine tahsis edilen kredi, karta yüklenerek bankamatik olarak kullanılma özelliğini taşır.
- İmece Kart ile anlaşmalı yerlerden faizsiz ve dönemlik alışveriş imkânı taşır.
- Puan sistemi olan İmece kart ile mazot dışındaki alışverişlerinizden imece puan kazanma imkânına sahipsiniz.
- İmece kart sahiplerine 3 ay faizsiz dönemin yanında hasatta geri ödeme şartıyla Tarsim sigortası hakkı tanınır.
- İmece karttan sadece tarımsal kredi için değil diğer banka işlemleriniz içinde yararlanabilirsiniz.
- İmece karttan tarım dışı bir harcama yaptığınızda İmecePuan yerine MaxiPuan kazanırsınız.
Detaylı kredi koşulları için İş Bankası şubelerine başvurabilirsiniz.
ŞekerBank Taksitli Tarım Kredisi
Şekerbank çiftçi kredisi kapsamında bulunan taksitli tarım kredisi, ihtiyaç duyulan gübre, zirai ilaç, fide, mazot, işçilik, sera örtüsü, aydınlatma, tohum, yem gibi her türlü tarımsal faaliyetlerde kullanabileceğiniz bir kredidir. Bu krediden faydalanmak için;
- Çiftçilik belgesi ya da Çiftçi Kayıt belgesi bulunan vatandaşlar yararlanabilir.
- 48 aya varan vade imkânları tanınır.
- Taksit vadeleri çiftçilerin gelirlerini elde edeceği aylara göre dönemsel ayarlanır.
Taksitli Tarım Kredisi hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Şekerbank şubesine başvurabilirsiniz.
Tarımsal İşletme Kredileri Denizbank
Üreticilerin tarımsal faaliyet gösterdiği sırada ihtiyaçları olan gübre, yem, akaryakıt, fide, tohum gibi ihtiyaçları karşılamak için kullandıkları Denizbank kredi çeşitlerinden biridir. Bu kredi içinde çeşitli imkânlar vardır. Deniz bankası kredisi avantajları:
- Üretici Kart: Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk üretici kartı olan bu kart, tarımsal işletme kredisi olarak nakit akışı sağlar. Çekilen kredi Üretici kart’a yüklenip yılda bir kez ödemesi yapılır. Ödeme tarihleri hasada göre belirlenir.
- Spot Kredisi: Tarımsal işletmelerin kısa süreli finansmanıdır. Bu kredinin faizi ve vadesi sabittir.
- Rotatif Kredisi: Tarımsal işletmenin kısa süreli finansman desteğini sağlar. Faizlerin ödeme sistemi ayda bir, üç ayda bir, altı ayda bir, on iki ayda bir olarak ödenebilir.
- Taksitli Tarımsal İhtiyaç Kredisi: Tarımsal faaliyetlerin çiftçinin gelir akışına göre uygun ödeme planı düzenlenerek ödenmesi amaçlanır.
- Düğün Dernek Kredisi: Altın hesabı hediye olarak verilir. Çiftçilere düğün hazırlıklarında 36 ay vadeye kadar yılda 1 ödeme ile kredi imkanı sunmaktadır.